Wednesday, 11 December 2019

Vakszegecs anyák Gy.I.K.

A gyártási technológia szerint megkülönböztetünk sajtolással, illetve forgácsolással készült vakszegecs anyákat. A két típus között jelentős az árkülönbség a sajtolt termékek javára. A forgácsolással való gyártást a nagy gyártási veszteség miatt a kis szériás, vagy speciális kialakítású vakszegecs anyáknál használják. A felhasználásnál figyelembe kell venni:

 

Fej kialakítás:

 

  • süllyesztett fejű
  • mikro-peremes
  • peremes

 

Korpusz alakja:

 

  • hengeres 
  • félig hatlapú
  • hatlapú
  • sima felületű
  • részben recézett felületű
  • nyitott végű
  • zárt végű

 

Átfogási távolság:

 

  • zömülő rész hossza milliméterben.

 

Anyagminőség:

  • szénacél
  • rozsdamentes acél
  • alumínium
  • réz

 

A "korpusz" kialakításában három formát különböztetünk meg. Hengeres, Hatlapú, és Félig hatlapú kialakítás. A Hatlapú kialakítás a nagyobb igénybevételek esetében véd az elfordulás ellen. Hátránya, hogy speciális lyukasztó szerszámot igényel.  A hengeres kialakításnál, a zömülő rész rovátkolásával oldják meg az elfordulás elleni védelmet azokon a helyeken, ahol a hatlapú kialakítás nem használható, de az igénybevétel miatt szükség van az elfordulás elleni védelemre.

 

Azokon a helyeken, ahol a szerkezet "érzékeny" a szennyeződésekre, (PL: folyadék, idegen anyag, fém forgács) használják a zárt végű vakszegecs anyákat.

 

A felhasználásnál fontos (!) információ az átfogási távolság. Az átfogási távolság meghatározza a zömülő rész hosszát és ezáltal azt, hogy milyen lemezvastagsághoz használják a vakszegecs anyát. Amennyiben rövidebb a zömülő rész, mint az átfogandó, akkor a lemez sérülhet! Ha hosszabb a zömülő rész mint az átfogandó, akkor a vakszegecs anya terhelés esetén elforog!

 

A vakszegecs anyákat használják még több lemez átfogására is.

 

 

Gordius INOX = Biztos kötés

Jobb árat szeretne?

Éves keretszerződés, vagy nagyobb egyszeri darabszám esetén áraink kedvezőbbek lehetnek. Kérjen ajánlatot: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.